Interview met de Founder – Joyce Verdijk

" Ik miste echter een platform waar professionals op laagdrempelige wijze met elkaar in contact kunnen komen…. dus ik dacht: ”dan richt ik er zelf één op!”

Wie ben je?
Ik ben Joyce Verdijk – Founder van CONNEQTUS en eigenaar van De Retail Optimalist.

Wat heb je gedaan voor je CONNEQTUS hebt opgericht?
Ik heb mijn hele carrière op verschillende posities gewerkt bij diverse retailbedrijven, zowel nationaal als internationaal. De laatste 8 jaar was ik eindverantwoordelijk voor de Bijenkorf in Utrecht, inclusief de grootschalige verbouwing.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen?
Met mijn ervaring in diverse managementfuncties binnen de retail wil ik graag andere ondernemers helpen hun resultaten te verbeteren met mijn optimistisch kritische kijk op zaken, vandaar dat ik als consultant met De Retail Optimalist ben begonnen.

Hoe ben je op het idee van CONNEQTUS gekomen?
Bij de Bijenkorf had ik bereikt wat ik wilde bereiken en ik was klaar voor iets nieuws. Het roer mocht om!
Tijdens mijn sollicitatietraject merkte ik hoe lastig het is om in een andere branche een baan te vinden. Veel bedrijven zoeken verandering maar durven uiteindelijk toch niet te kiezen voor mensen met een andere ervaringsachtergrond. Het gaat dan dus echt om netwerken. Ik miste echter een platform waar professionals op laagdrempelige wijze met elkaar in contact kunnen komen…. dus ik dacht: ”dan richt ik er zelf één op!”

Wat maakt CONNEQTUS uniek?
Wij halen je op comfortabele wijze uit je comfortzone! Dit platform is echt laagdrempelig, dat merk je aan de verschillende manieren waarop wij contact tot stand brengen, wij helpen elkaar echt verder en wanneer je het lastig vindt om anderen te benaderen dan helpen we je met het zetten van de eerste stap.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?
Jazeker. Zelfstandig ondernemen betekent ook dat je veel alleen werkt en dat geeft je soms echt een eenzaam gevoel. Daarom heb ik voor CONNEQTUS de Samen-Werk-Kamer bedacht. Een soort bookingstool waar je een ander lid kunt uitnodigen om op jouw werkplek te komen werken. Op deze manier werk je in dezelfde ruimte aan je eigen werk, maar kun je samen sparren, lunchen en een wandeling maken. Een nieuwe omgeving draagt bij aan nieuwe inzichten en creativiteit!

Heb je inmiddels een zakenpartner gevonden?
Meerdere! We werken inmiddels met een team van 6 collega’s en wanneer de fase van de start-up dit van ons vraagt, gaan we weer op zoek naar nieuwe collega’s die we kunnen toevoegen aan ons team.

Wat zou je anders doen als je opnieuw zou beginnen?
Eerder op zoek gaan naar een partner, want 1+1=3.

Wat is je toekomstvisie?
We willen CONNEQTUS de komende 5 jaar laten groeien naar 100.000 actieve leden, die elkaar verder helpen.

gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om gebruik te maken van alle faciliteiten, betaal je slechts 25,- per jaar!