Hoe leuk netwerken kan zijn

Wat ik mij na deze netwerkwandeling afvraag:

Gaat Jeroen echt zijn pop-up restaurant in de
kelder van de Winkel van Sinkel op zetten?

Gaat Hester de website van Maryse redigeren? En zal Roland in de toekomst iemand die ik hem tipte uit mijn netwerk aannemen op een vacature in zijn bedrijf?
Allemaal vragen die bij mij opkomen na deze netwerkwandeling. En dat terwijl er niemand een pitch heeft gedaan, zonder dat er willekeurig met visitekaartjes is gestrooid òf dat er ongemakkelijke stiltes zijn gevallen. 

Het werkt dus. Een netwerkwandeling brengt mensen snel bij elkaar en zonder door het cv van de ander te lopen kwamen we door de CONNEQTUS easy-connecting-methode toch vrij snel tot de kern en de “echte gesprekken.

Hoe zo'n wandeling er uitziet

Voordat we gingen lopen zijn er duo’s gemaakt op basis van een eerste connectie inschatting. Iedereen kreeg een aantal CONNEQTUS vragenkaartjes mee en daarna zijn we vertrokken waarna we iedere 15 minuten wisselden van gesprekspartner. Na een wandeling van ruim een uur eindigden we bij Nederzandt voor een kop koffie. En nét voor de koffie werd geserveerd hadden we mooi even de gelegenheid voor de deelnemers om een korte digitale enquête in te laten vullen. En….? We scoorden met dit event een 9! De deelnemers zouden vaker deelnemen aan een netwerkwandeling en/of deze aanbevelen aan anderen. We gaan dus door met het organiseren van Netwerkwandelingen in verschillende delen van het land en proberen zoveel mogelijk mensen aan te laten haken.  

Netwerken is eerst geven en dan halen

Jouw netwerk bestaat uit mensen die je verder kunnen helpen in je werk, maar ook in je privéleven. Netwerken kan offline en online en bij CONNEQTUS bieden we beide mogelijkheden aan. Én wij leggen altijd het eerste contact voor je. Dat maakt het contact maken gemakkelijk. Het netwerk is er niet alleen voor jou. Het is de bedoeling dat je anderen ook verder helpt. Het werkt dus 2 kanten op. 

Wat heb jij een ander te bieden?

Je hebt zoveel meer te bieden dan alleen de dienst of het product waar je voor staat. Het delen van kennis, informatie en contacten kunnen een ander al echt verder helpen. Voor werkzoekenden; Iemand uit jouw netwerk kent misschien bedrijven die personeel zoeken. Of kent weer andere mensen die dat weten. Dat kan jou helpen in je zoektocht. Je kunt je netwerk ook tips vragen om nog meer vacatures te vinden. Ook kan een netwerk je helpen om erachter te komen welk werk je echt graag wilt doen. Zeker in een tijd waarin je misschien wel op zoek wilt naar een baan in een ander beroep of organisatie, is netwerken een uitkomst. Voor ondernemers: Je hebt een hulpvraag of een bepaalde behoefte óf je zoekt nieuwe medewerkers.
Gebruik dan je netwerk of kijk in het
CONNEQTUS ledenbestand, op zoek naar iemand die jou weer verder kan helpen.

CONNEQTUS easy-connecting

Wij gebruiken bij CONNEQTUS verschillende methodes waardoor het heel gemakkelijk is om met anderen contact te maken. Easy connecting noemen we dat! We zoeken naar overeenkomsten tussen de deelnemers en maken het eerste contact voor jou. We organiseren events met een speed date aspect, waar je door het stellen van vragen (die wij al hebben voorbereid) snel tot de kern kunt komen en elkaar net even anders leert kennen. Verder gebruiken we bijzondere locaties (binnen en buiten), hebben we toegankelijke thema’s die voor iedereen passend kunnen zijn én je kunt ons altijd vragen om je in contact te brengen met iemand die jou verder kan helpen.

Zin om een keertje mee te lopen?

Meld je dan aan via CONNEQTUS.nl dat kan nog gewoon zonder dat je lid bent van ons netwerkplatform maar als je jezelf echt zichtbaar wilt maken dan adviseren wij je wel aan om lid te worden. Voor de kosten hoef je het niet na te laten; een basis lidmaatschap is maar 25,- per jaar!

heb je ook een onderwerp dat je graag wilt toelichten in een blog?

gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om gebruik te maken van alle faciliteiten, betaal je slechts 25,- per jaar!