Op zoek naar de baan van je dromen? Schakel een recruiter in!

Je bent op zoek naar de baan van je dromen. Probleem: waar vind je die? Je hebt alle vacatures al doorgespit en uit je netwerk komt geen feedback. Dan is het hoogste tijd om een recruiter in te schakelen. Want een betere ambassadeur op de arbeidsmarkt kun je niet wensen. Ontdek in deze blog waarom een recruiter wél de baan van jouw dromen vindt.

Wat is een recruiter?
Een recruiter of headhunter is gespecialiseerd in het creëren van de perfecte match. Hij (of in mijn geval zij) gelooft in het verbinden van bedrijven met de juiste getalenteerde professionals. En is daarom continu op zoek naar toppers op de arbeidsmarkt.
Waarom neem je als werkzoekende een recruiter in de hand?
  1. Een recruiter beschikt in de eerste plaats over een veel breder vacature-aanbod dan jij.
  2. Bovendien hoef jij niet meer zelf te zoeken, de recruiter speurt voor jou naar geschikte vacatures. Dat scheelt lekker veel tijd.
  3. En je kansen stijgen zienderogen. Want die headhunter ‘leeft’ iedere vacature en zoemt in op totaal andere aspecten dan jij. Het is bekend dat de gemiddelde werkzoekende een vacature in 49,7 seconden beoordeelt. Ik kan je verzekeren dat een goede recruiter hier heel wat meer tijd aan besteed.
  4. Daarnaast heb je aan een recruiter een fijne sparringpartner bij jouw zoektocht naar de baan die bij jou past en die voldoet aan al jouw wensen en verwachtingen.
  5. Bijkomend voordeel: de recruiter heeft direct contact met bedrijven die nieuw talent zoeken. Als hij jou als kandidaat naar voren schuift, heb je sowieso al een streepje voor.
  6. Met een recruiter aan je zijde heb je bovendien een sterkere uitgangspositie bij salarisonderhandelingen.
Hoe vindt de recruiter jou en hoe vind jij de recruiter? Zoals hiervoor gezegd, recruiters zijn continu op jacht. Niet alleen binnen hun eigen netwerk, maar ook op LinkedIn en in cv databases, zoals NationaleVacaturebank, Monsterboard etc. Dus wat moet je doen?
  1. Zorg ervoor dat jouw profiel en cv up-to-date zijn. En communiceer duidelijk dat je beschikbaar bent (dat wordt nog wel eens vergeten!).
  2. Ga zelf op zoek naar een recruiter op LinkedIn en/of naar een intermediair die gespecialiseerd is in jouw vakgebied.
  3. Stuur een mail of (nog beter) pak de telefoon en bel om persoonlijk toe te lichten wat je zoekt. Een recruiter of intermediair kan je dan meteen vertellen of hij mogelijkheden voor jou ziet. Een goede recruiter zal je altijd doorverwijzen naar een bureau dat bij jou past als hij je niet kan helpen of niet werkzaam is in jouw vakgebied
Nogmaals: als je een goede recruiter in de hand neemt, dan treedt hij (of zij) op als jouw ambassadeur op de arbeidsmarkt. Dit scheelt niet alleen veel tijd, het vergroot ook serieus je kansen op het vinden van die droombaan, geloof me.

Tot slot: waarom schakelen bedrijven een recruiter in?

Omdat zij een capaciteitstekort hebben en gebrek aan kennis, kunde én tijd om een sollicitatieproces in gang te zetten en tot een goed einde te brengen. En vaak ontbreekt een netwerk waaruit ze kunnen putten. Een recruiter is dan de ideale oplossing. Hij heeft alle expertise in huis die nodig is om goede kandidaten te werven. Bijkomend voordeel voor de opdrachtgevers: zij kunnen zich nu 100% concentreren op waar zij goed in zijn, hun eigen business.
Judith Brouns
Directeur-eigenaar HELDER! Personeelsmanagement
P.S. Vind je onze Facebook-pagina al leuk? Daar word ik blij van. 🙂

HELDER! personeelsmanagement verbindt, werft en ondersteunt.
Recruitment is ons vak. Het creëren van de perfecte match is onze passie.

gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om gebruik te maken van alle faciliteiten, betaal je slechts 25,- per jaar!