Ilona Bloeme – Wandelcoach

wat mijn coaching bijzonder maakt:

Naast dat ik zelf een bak aan levenservaring heb, ben ik mezelf ook met opleidingen door blijven ontwikkelen

Wij zijn nieuwsgierig en willen graag meer van onze leden en/of hun bedrijven weten. Daarom plaatsen wij wekelijks een aantal interviews. Omdat iedereen wel iets bijzonders heeft. Als je hulp zoekt bij solliciteren of het vinden van een baan, wanneer je je business wilt vergroten, geïnspireerd wilt raken of iemand verder wil helpen.Wie zijn deze mensen, wat kunnen ze voor jou betekenen en jij voor hen?

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Ilona Bloeme, wandelcoach, verbinder en bedenkster van de BLOEME-route.
Ik help mensen die vastlopen in het leven door bijvoorbeeld een burn-out, scheiding, overlijden van een dierbare, weinig zelfvertrouwen, druk in het hoofd… dus mensen die niet gelukkig zijn in hun leven, er klaar mee zijn maar niet weten hoe ze dit zelf kunnen veranderen. Als coach met een bak aan levenservaring en kennis vanuit opleidingen ga ik met deze mensen aan de slag om hun doelen te behalen. Puur, oprecht en eerlijk met een aanstekelijke energie werk ik samen toe aan een verbeterde versie van hun leven. Na het volgen van het traject ervaren mijn klanten meer zelfvertrouwen, balans en staan positiever in het leven.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Vanaf de middelbare school ben ik toerisme gaan studeren. Na een paar banen in de toeristische sector ‘rolde’ ik het verzekeringswezen in. Zonder enige kennis van een verzekering ben ik gaan studeren, maakte promotie en volgends de verkoopcijfers was ik goed in wat ik deed. Jarenlang heb ik gewerkt als verzekeringsadviseur. Eerst aan de telefoon, later op kantoor. Maar elke keer werd ik ziek. Kwam met burn-out klachten thuis te zitten en dacht: dé oplossing is ander werk! Dus ging ik solliciteren. Werd aangenomen en… ging het zelfde werk doen bij een andere werkgever. En keer op keer gebeurde hetzelfde. Nu weet ik dat ik toen iets deed wat niet bij me paste. .

waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee gekomen?

Te midden van mijn zoektocht naar: wie ben ik? Wat wil ik nou eigenlijk in het leven? Wat maakt mij dan wél gelukkig? kreeg ik anorexia. In die periode kwam ik in contact met een mental coach. Bij de 1e afspraak had ik zoiets van: wauw! Werkt het zo? Ik ging een traject aan. Ging met mijn mindset aan de slag en merkte dat ik veranderde, in positieve zin. Mijn omgeving veranderde met mij mee. Dit is wat ik wil doen! Dit wil ik andere leren! En zo is het idee ontstaan om voor mezelf te beginnen als coach. Naast dat ik zelf een bak aan levenservaring heb, ben ik mezelf ook met opleidingen (mental coaching, vitaliteitscoach, holistisch therapeut) door blijven leren.

wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn energie. Mijn puurheid, openheid en empathisch vermogen. Ik vertel je niet wat je moet doen. Ik lees je niet voor uit een boekje. Ik luister naar je en reik je tips en tools aan waarvan ik uit eigen ervaring weet dat het werkt. Jij kunt daarmee gaan oefenen om te ervaren of het voor jou ook werkt.

als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou dat dan zijn?

Meer op mijn eigen kracht en inzichten vertrouwen.

wat is je toekomstvisie?

Mijn missie is om met mijn manier van denken en leven andere mensen te inspireren en motiveren. Dit tijdens wandelingen zodat ook de natuur en het in beweging zijn zorgen voor een extra dimensie in jouw persoonlijke ontwikkeling. Naast mijn coachingsbedrijf wil ik het Bloeme-netwerk waarmee ik wandelingen organiseer zoals gelukswandelingen, mindfull wandelingen, netwerkwandelingen, teamwandelingen, verjaardagswandelingen groot maken.

waar ga jij conneqtus voor gebruiken?

Via CONNEQTUS wil ik mensen inspireren, mij inzetten als mentor en trainingen gaan geven zoals ‘In 5 stappen naar meer zelfvertrouwen.

wat is volgens jou het unieke aan conneqtus?

In mijn leven, zowel werk als privé, is ‘verbinding’ een keyword. Tijdens het coachen laat ik mensen weer in verbinding komen met hunzelf, de natuur, hun gevoel. Tijdens de georganiseerde wandeling breng ik mensen met elkaar in verbinding. En Conneqtus is hier een superwaardevolle toevoeging op. Verbinding maken! Want dat is ook het doel van Conneqtus. Ik kan me er als ondernemer zichtbaar maken, trainingen geven en mijn wandel-evenementen aanbieden. Daarnaast is het een groot netwerk. Want als ondernemer ben ik veel aan het netwerken. Tijdens het netwerken kom ik voornamelijk met andere ondernemers in contact. Superleuk maar mijn doelgroep is niet persé de ondernemer. Bij Conneqtus kan ik mijn netwerk in meerdere richtingen nog verder uitbreiden. Ook vind ik de samen-werk-kamer mogelijkheden heel interessant en iets waar ik zeker gebruik van blijf maken. Je hoeft het niet alleen te doen, samen is soms juist heel versterkend en waardevol. Dat is waar in mijn ogen Conneqtus voor staat: connect us = verbinding.

heb je een persoonlijke quote en waarom deze?

"If you don’t like something change it. If you can’t change it, change your attitude".

WIL JIJ JEZELF OF JE BEDRIJF OOK ZICHTBAAR MAKEN D.M.V. EEN INTERVIEW?

gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om gebruik te maken van alle faciliteiten, betaal je slechts 25,- per jaar!