Paulien Noordzij – Copywriter & Blogger,

waardoor ik ben gaan ondernemen:

Na twee jaar werkloosheid stopte mijn uitkering en had ik nog steeds geen baan

Wij zijn nieuwsgierig en willen graag meer van onze leden en/of hun bedrijven weten. Daarom plaatsen wij wekelijks een aantal interviews. Omdat iedereen wel iets bijzonders heeft. Als je hulp zoekt bij solliciteren of het vinden van een baan, wanneer je je business wilt vergroten, geïnspireerd wilt raken of iemand verder wil helpen.Wie zijn deze mensen, wat kunnen ze voor jou betekenen en jij voor hen?

Ikke

Wie ben je en wat doe je?

Paulien Noordzij, kom uit Brabant en ik ben freelance copywriter en blogger.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb 5+ jaar bij een uitzendbureau gewerkt, daarna deed ik de customer service bij een webshop. Bij de webshop schreef ik vaak teksten voor op de website. Toen ik werkloos raakte door het faillissement heb ik mezelf omgeschoold tot tekstschrijver omdat ik dat zo leuk vond.

waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee gekomen?

Na twee jaar werkloosheid stopte mijn uitkering en had ik nog steeds geen baan. Het was een moeilijke arbeidsmarkt. En ik wist nu wel wat ik graag wilde, maar ik had er nog niet veel ervaring in. Ik besloot het erop te wagen te kijken of ik zelfstandig aan schrijfopdrachten kon komen. Dat lukte meteen. In de eerste instantie schreef en herschreef ik sollicitatiedocumenten voor anderen. Cv’s en sollicitatiebrieven.

Nu ik vijf jaar later stevig op de markt sta als copywriter, en arbeidsmarktcommunicatie voor beide kanten nog steeds tot mijn specialismen behoort, ben ik er een project bij begonnen.

Het blog heet ALLES voor DIE BAAN. Een blog dat hopelijk uitgroeit tot een heel platform voor mensen die (een andere) baan zoeken en op zoek zijn naar informatie om succesvoller te solliciteren. Ik ben nooit vergeten hoe het was om op de arbeidsmarkt rond te dolen. De eeuwige 2e plaats bij al die sollicitaties, de onzekerheid en het gevoel zo afhankelijk te zijn van de grillen van recruiters en hr-mensen. Daarom schrijf ik blogs met sollicitatietips, interview ik allerlei selecteurs en verzamel ik professionals die hulp bieden bij solliciteren op mijn website. Empoweren is het doel.

wat maakt jouw onderneming uniek?

Als copywriter help ik ondernemers om meer zichzelf te zijn op hun website waardoor ze leukere klanten aantrekken. Klanten die automatisch meer bij hen passen.

ALLES voor die BAAN is het enige platform dat niet alleen sollicitatietips en informatie aanbiedt, maar ook professionals bij elkaar verzamelt die hulp kunnen bieden op het gebied van solliciteren en alles wat daarmee te maken heeft. Denk ik. (Laat het me weten als ik het mis heb.)

als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou dat dan zijn?

Ik ben niet ontevreden over hoe ik het gedaan heb. Maar ik zou dan misschien meer tijd in mijn eigen onderneming investeren vanaf het begin.

wat is je toekomstvisie?

Blijven groeien om steeds meer mensen te kunnen helpen.

waar ga jij conneqtus voor gebruiken?

Online netwerken! Dat is toch laagdrempeliger dan offline.
En ik hoop dat ik de leden van Conneqtus die op zoek zijn naar hulp bij solliciteren of juist naar medewerkers, iets hebben aan ALLES voor DIE BAAN. Je bent welkom om gratis content tot je te nemen en ook als je wil bijdragen of het platform wil gebruiken voor bijvoorbeeld een wervingscampagne.

wat is volgens jou het unieke aan conneqtus?

Het zoeken van de raakvlakken tussen deze verschillende doelgroepen zodat ze elkaar kunnen versterken.

heb je een persoonlijke quote en waarom deze?

Hij is niet van mezelf, maar ik denk dat deze me over de drempel hielp om te starten met ondernemen.

“May your choices reflect your hopes and not your fears” – Nelson Mandela

WIL JIJ JEZELF OF JE BEDRIJF OOK ZICHTBAAR MAKEN D.M.V. EEN INTERVIEW?

gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om gebruik te maken van alle faciliteiten, betaal je slechts 25,- per jaar!