Een dagje samen werken in de samenwerkkamer

Samen werken aan je eigen werk met een vreemde geeft energie, nieuwe ideeën en brengt je ook nog een stap verder!

Je werkt nu veel meer thuis en dat heeft veel voordelen, echter de keerzijde is dat je veel alleen zit en weinig momenten hebt om met anderen tussendoor te sparren, te lachen of een frisse neus te gaan halen. Daarom hebben wij de samen-werk-kamer bedacht. Een platform waar onze leden met elkaar kunnen afspreken om op een door hun afgesproken datum en plek samen hun eigen werk te doen maar wel samen te lunchen en af toe ideeën kunnen delen. Dit kan enerzijds door zelf je eigen werkplek thuis te delen met een ander lid óf door een initiële werkplek te boeken bij een CONNEQTUS locatie.

maar hoe werkt dat nou in de praktijk?

Je kunt wel een leuk idee hebben maar hoe werkt zo’n samenwerkkamer nou in de praktijk?  Aangezien CONNEQTUS een start-up is, werk ik veel vanuit thuis. Maar ik heb een heerlijke werkkamer beneden met veel daglicht en twee bureaus tegenover elkaar. Mijn partner werkt ook regelmatig thuis maar wanneer hij op businesstrip is, stel ik zijn werkplek met regelmaat beschikbaar als samenwerkkamer.

En dan komt er iemand op de plek tegenover mij zitten….. Ik zet een kop thee of koffie en we maken even rustig kennis. Daarna spreken we even de verwachtingen over de dag aan elkaar uit en dan gaan we ieder aan ons eigen werk. Er is ruimte om elkaar te vertellen over wat ons bezig houd en waar we tegenaan lopen en ondertussen werken we lekker door.

Rond lunchtijd duik ik de keuken in voor een lekkere gezonde lunch en daarna lopen we nog even een stukje buiten. Fijn om even wat zaken te kunnen delen en feedback te te krijgen op de opdracht waar ik aan werk. Doordat zij met een geheel andere bril naar mijn opdracht kijkt, verandert mijn perspectief en zie ik dat wanneer ik het net even anders insteek, ik tot een vernieuwender resultaat kom. Wat leuk is dit toch! Mijn samenwerk-maatje is op zoek naar een nieuwe baan in een voor haar andere branche en we komen erachter dat ik een groot netwerk heb in de branche waar zij een baan zoekt. Ik stel voor om haar in contact te brengen met een paar connecties van mij. Misschien kan ze wel een dagje mee gaan lopen om te ontdekken of het werk echt bij haar past! We werken weer verder aan ons eigen werk en aan het einde van de dag krijg ik bericht dat de dame tegenover mij van harte welkom is bij het bedrijf van mijn kennis. Er verschijnt een grote glimlach op het gezicht van mijn samenwerk partner en ook op het mijne. Want dit is precies zoals ik het had bedacht. Samen werken aan je eigen werk met een vreemde geeft energie, nieuwe ideeën en brengt je ook nog een stap verder!

dus als je het mij vraagt.....

Kijk of er een leuke samenwerkkamer beschikbaar is in jouw omgeving óf plaats zelf een advertentie in de groep: samenwerkkamer. Maak contact; app, mail of bel elkaar om te ervaren of er een klik en/of een goede energie tussen jullie is. En ga dan een dagje samen werken. Help elkaar verder en deel connecties die wat voor jou en de ander kunnen betekenen. Ook dit is laagdrempelig samenwerken. 

Ik wens je veel plezier en mooie ervaringen toe!

WIL JIJ OOK een dagje samen werken in een samenwerkkamer?

gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om gebruik te maken van alle faciliteiten, betaal je slechts 25,- per jaar!